Tartu Annelinna Gümnaasium tähistas 60. sünnipäeva erilise kooliolümpiaga


Täna tähistas Tartu Annelinna Gümnaasium oma 60. aastapäeva, mille puhul toimus kooliolümpia – sündmus, mis oli midagi enamat kui lihtsalt spordivõistlus.

Tänase päeva keskmes ei olnud ainult spordisooritused, kuigi ka neile leidus oma koht. Palju olulisem oli ühtekuuluvustunde hoidmine ja koolipere tugevdamine. Igas võistkonnas oli 12 osalejat (1.–12. klass), kellele lisandus kapten – kas vilistlane või mõne õpilase lapsevanem. Erinevast vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest hoolimata ühendas kõiki osalejaid midagi olulist – nende kool.

Kooli 60-aastase ajaloo jooksul on toimunud palju muutusi, ja praegu seisab kool silmitsi haridusreformiga. Kuid täna, vaadates, kuidas õpilased erinevatest klassidest meeskondadena koos töötasid, kuidas publik neile kaasa elas ning kuidas õpetajad ja lapsevanemad neid toetasid, oli selge, et see ei olnud lihtsalt kooli tähtpäev, vaid tõeline perekondlik pidu. See oli tähistamine nii praegustele õpilastele ja õpetajatele kui ka kooli vilistlastele ja lapsevanematele.

Ja mis sünnipäev oleks ilma maiuseta? Loomulikult ei puudunud ka see. Olümpia lõpetuseks said nii väsinud, kuid rahulolevad osalejad kui ka pealtvaatajad maiustada kauaoodatud magusate koogikestega.

Inna Muržak

Foto: Inna Muržak / Alipi Borin