Juulis reisis rongiga üle 572 000 reisija, lõunasuunal vähenes reisijate arv 25%


2024. aasta juulikuus sõitis Elroni reisirongidega enam kui 572 000 reisijat, mis on aasta varasemast 6% vähem. Balti jaama sulgemine nädalaks ajaks vähendas tavapärast reisijate arvu ligi 50 000 võrra.

“Juulikuus avaldas reisijate arvule väga suurt mõju Balti jaama sulgemine reisirongiliiklusele nädalaks ajaks, sest Tallinnas Paldiski maanteel ehitati raudtee alla jalakäijate tunnelit,“ ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. „Balti jaama kaudu käib suurem osa reisirongiliiklusest ja erinevate suundade vahel toimuvatest ümberistumistest. Seepärast oli jaama sulgemisel väga suur mõju ja nädala jooksul oli reisijaid tavapärasest ligi 50 000 võrra vähem.“

Juulikuu tulemusi mõjutasid endiselt ka jaanuarist kehtivad kiirusepiirangud ida- ja lõunasuunal, samuti Tamsalu – Tartu vahel kaheksal päeval ning Lagedi – Raasiku vahel juulikuu viimasel päeval toimunud raudteeremont. „Kuigi raudteeremondid toimusid Tamsalu – Tartu vahel vaid mõned päevad kuus, avaldasid needki tervikuna rongireisijate arvule tugevat mõju,“ märkis Mäe. „Võrreldes 2023. aasta juuliga kasvas reisijate arv tänavu juulis vaid läänesuunal – 8%. Idasuunal oli reisijaid 8, edelasuunal 11 ja lõunasuunal 25% vähem.“

2024. aasta algusest (jaanuar – juuli) on Elroni rongidega sõitnud üle 4,56 miljoni reisija, mis on aasta varasemast 2% enam. Esimesel poolaastal kasvas reisijate arv 2023. aastaga võrreldes kõige enam läänesuunal (Turba, Paldiski, Kloogaranna, Keila), kasv oli seal 10%.

Juulis reisiti rongidega üle 572 000 korra, mis on eelmise aasta juulist 6% vähem. Läänesuuna (Turba, Paldiski, Kloogaranna, Keila) reisijate arv on eelmise aasta juuliga võrreldes suurem 8%, idasuunal (Rakvere, Narva) vähenes reisijate arv 8%, edelasuunal (Rapla, Türi, Viljandi) 11% ja lõunasuunal (Tartu, Valga, Koidula) 25%.

Juulis olid  populaarseimad liinid Tallinn-Turba (92 000 reisijat), Tallinn-Paldiski (85 000 reisijat) ja Tallinn-Aegviidu (74 000 reisijat).

Foto: Alipi Borin