Linn soovib võõrandada Gildi tänaval asuva endise polikliiniku

Tartu linnavalitsus esitas linnavolikogule otsustamiseks eelnõu, millega tahetakse võõrandada Gildi tn 8 aadressil asuv endine linna polikliinik.

2023. aasta lõpus viis linn läbi avaliku enampakkumise hoonele üürniku leidmiseks, mis ebaõnnestus osavõtjate puudumise tõttu. Kuna hoone vajab suuri investeeringuid, mida üürnikud ei ole valmis tegema, on hoonele uue funktsiooni leidmiseks mõistlik hoone võõrandada. Samuti puudub linnal vajadus kasutada Gildi tn 8 kinnistut oma ülesannete täitmiseks.

„Loodame, et Gildi tänava hoone saab tulevikus uue hingamise ja toob värsket elu vanalinna. Asukoht on strateegiliselt väga hea ning usun, et uue omaniku nägemuses võiks hoone mängida suurt rolli piirkonna rikastamisel. Linn on juba teinud põhjaliku eeltöö, hinnates maja tulevikuvõimalusi, et tulevasel omanikul oleks suurem kindlus hoone potentsiaali maksimaalseks ärakasutamiseks,” kommenteeris abilinnapea Meelis Leidt.

Kinnisvarabüroo Uus Maa hinnangu järgi on hoone võimalik müügihind 3 045 000 eurot. Linn on koostanud hoonele strateegilise analüüsi, mille järgi on hoonel neli võimalikku kasutusfunktsiooni: kortermaja, büroohoone, hotell/üürikorterid või segafunktsioon.

Gildi tn 8 kinnistu suurus on 1054 m², sellel paikneb peahoone üldpindalaga 2239,5 m² ning abihoone üldpindalaga 134,9 m². Sisehoovis asuv abihoone on lubatud ümber ehitada ning suurendada selle mahtu, samuti on võimalik kasutusele võtta peahoone pööning. Koostatud analüüs ja võimalikud ümberehituse ulatused on kooskõlastatud Tartu linna muinsuskaitsekomisjoniga.

Hoone on seisnud kasutuseta alates 2021. aastast, mil avati Raatuse Tervisekeskus.

Foto: Hendrik Kuusk