Tartu Ülikoolis alustab sel sügisel õpinguid 4684 üliõpilast

Esmaspäeval, 2. septembril kell 10.00 algab Tartu Ülikooli peahoone ees 2024/2025. õppeaasta avaaktus.

Tänavu alustab õpinguid 4684 uut üliõpilast, neist 2083 kõrghariduse esimesel astmel. Kokku õpib Tartu Ülikoolis 15 746 üliõpilast. „On hea meel tõdeda, et selle aasta alustajate hulgas on võrreldes paari eelneva aastaga rohkem magistrante ja doktorante, õpetajaks õppijaid ja välistudengeid,“ rääkis Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk. „Soovin kõigile uutele üliõpilastele rõõmsaid ja arendavaid arutelusid õppejõudude ja kaasõppijatega. Olge julged leidma oma inimesi, kellega koos õppida, järgmised 50 aastat vilistlaspidusid pidada ning oma ülikooli tagasi tulla.“

Õppeaasta avaaktuse juhatab sisse rektor Toomas Asser. Seejärel saab sõna Tartu linnapea Urmas Klaas. Üliõpilaste nimel tervitavad aktusel osalejaid Tartu Ülikooli üliõpilaskonna esimees Renar Kihho ja sotsiaalteaduste valdkonna õigusteaduse õppekava 1. aasta üliõpilane Maret Hallik.

Üles astuvad Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor ja alternatiivse popmuusika ansambel Lonitseera.

Aktuse ajal saab ülikooli kohviku ees asuvast müügitelgist osta ülikooli meeneid ja trükiseid.

Kogu ülikoolipere on oodatud peahoone ette, samuti saab aktust jälgida UTTV vahendusel. Üritusel on ingliskeelne sünkroontõlge, mille kuulamiseks saab soovi korral kõrvaklapid meenetelgi juurest. Isiklike kõrvaklappide ja nutiseadme abil on sünkroontõlkega aktust võimalik väikse viivitusega vaadata ka UTTV-st.

Foto: Andres Tennus