Tartu ööelu uus tase

Next Level avamine: muudatused Tartu ööklubi elus

Tartu Ülikooli tänaval aastaid tegutsenud ööklubi Level pani mai lõpus ootamatult uksed kinni. Hiljem selgus, et põhjuseks ei olnud äri sulgemine, vaid klubi ruumide remont. Ööklubi juhataja Ahto Kalda sõnul kaasnes renoveerimisega ka kontseptsiooni muutmine. Uus klubi kannab nime Next Level. Kalda sõnul erineb uus Next Level endisest Levelist selle poolest, et “kui varem positsioneerisime ennast kui pidude lõpu kohana, kus kõik lõbusad inimesed lõpuks kokku said, siis nüüd panustame sellele, et inimesed jõuaksid varem meie juurde.”

“Vanast Levelist tegelikult ei ole alles jäänud põhimõtteliselt mitte midagi,” lisas Kalda. “Välja on vahetatud mööbel, tehnika, isegi ka kanalisatsioon ja elektrisüsteemid. Programm on teistsugune, mis kõnetab natukene küpsemat klienti ning ka sisekujundus on uus, värske ja viisakas. Klientide tagasiside on siiani olnud ainult positiivne, hetkel peetakse Next Levelit kui linna ühte ilusaimatest klubidest.”

Küsimusele, kas Tartu kultuuripealinna staatus on mõjutanud linna ööelu, vastas Ahto Kalda, et “kultuuripealinna avapidustustel oli küll tunduvalt rohkem kliente liikvel, aga päev peale seda oli ka poole vähem. Kokkuvõttes on nagu nulliring. Ööelu ettevõtetele see kaasa aidanud kahjuks ei ole. Toitlustajatele usun, et on küll. Turiste liigub Tartus aasta aastalt vähem ja see teeb murelikuks.”

Eelmise nädala reedel avas vastrenoveeritud klubi uksed.

Alipi Borin

Foto: Alipi Borin